Ručak

Ručak je takozvano punjenje baterija i, kao i sve druge obroke, ne bi ga trebalo preskakati. Ukoliko preskočimo ručak, do uveče ogladnimo i neophodnu energiju za funkcionisanje naših organa nadoknađujemo povećanim unosom hrane, što je loše za održavanje idealne težine. Naime, uveče organizam najsporije vari hranu, tako da sve što unesemo preko onoga što nam je zaista potrebno, direktno odlazi u masne naslage.

O no što bi trebalo uneti tokom ručka su belančevine životinjskog ili biljnog porekla i povrće kao izvor vlakana i ugljenih hidrata.

Mi vam predlažemo sledeće:

  • Pileća, riblja, juneća čorba ili supa (bez testenina)
  • Bareno ili sveže povrće
  • Varivo od povrća (sa pasuljem, graškom, brokolijem…)
  • Bareno ili pečeno meso, riba.

Idealno vreme ručka je između 13 i 15h. Voće i dezert ne bi trebalo uzimati odmah nakon ručka, bilo bi idealno da prođe bar 2 sata.

Pročitaj sličnu temu