Doručak

Tokom noći sve se regeneriše osim nerava. Hranu koju unesemo tokom dana, noću iskoristimo i zbog toga organizam ostaje bez hranljivih materija, pa je veoma bitno šta se unese ujutru.

Doručak je najbitniji obrok u toku dana i nikako ga ne treba preskočiti. Trebalo bi da se doručkuje u roku od sat vremena nakon što se ustane. Ovaj obrok bi trebalo da bude zdrav i kvalitetan, da sadrži proteine, ugljene hidrate i masti.

Evo par preporuka za kvalitetan i zdrav doručak:

  • Kombinacija žitarica, malo koštunjavog ili suvog voća i nemasnog jogurta ili mleka.
  • Intergalni hleb i jaja.
  • Integralni hleb i nemasni sir.
  • Integralni hleb i jogurt u kombinaciji sa pilećim ili curećim prsima.
  • Palenta sa sirom.

Sa ovakvim doručkom imaćete dovoljno energije da započnete novi, kvalitetan i produktivan dan.

Pročitaj sličnu temu