Održana „V Požarevačka biciklijada“

Ovogodišnja „V Požarevačka biciklijada“ koja se održala u nedelju 11. Septembra sa početkom u 12 časova od strane Udruženja rekreativnog ekološkog biciklizma „ECO BIKE“ iz Požarevca, okupilo je neverovatnih 170 biciklista koja je imala za cilj da pokaže snagu i volju svih ljudi u nastojanju da promene svest građana o opasnostima koji nam dolaze iz motornih vozila i time zavole svoju prirodu i cikloturizam.

Pored građana Požarevca, veliki doprinost u održavanju ovog divnog skupa su dali i biciklisti iz Jagodine, Svilajnca, Smedereva, Batočine, Despotovca, Velike Plane, Golubca i drugih mesta iz okoline koji su uspeli da se dovezu biciklama iz svojih mesta.
Svi učesnici biciklijade su pokazali veliku savesnost u vožnji kao i poštovanje saobraćajnih propisa. O sigurnoj vožnji brinila je Saobraćajna policija koja je obezbedila maksimalnu pratnju tokom cele vožnje ulicama Požarevca.
Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Požarevcu i svim članovima Udruženja „ECO BIKE“, bez koje ovakva manifestacija ne bih mogla da se održi.
Nakon ove biciklijade, Udruženje će biti aktivno i u narednom periodu sa svojim raznovrsnim aktivnostima koje možete da pratite na www.ecobike.org.rs, istakao je Predsednik i osnivač Udruženja dipl. inž. Miloš P. Panić.

Pročitaj sličnu temu