Održana „IV Požarevačka biciklijada“

Ovogodišnja „IV Požarevačka biciklijada“ koja se održala u nedelju 20.9. sa početkom u 12 časova od strane Udruženja rekreativnog ekološkog biciklizma „ECO BIKE“ iz Požarevca, imala je za cilj da okupi sve zaljubljenike u rekreativni biciklizam i da time pokaže snagu i volju svih ljudi u nastojanju da promene svest građana o opasnostima koji nam dolaze iz motornih vozila i time zavole svoju prirodu i cikloturizam.

Ove godine sa nama su bili i učenici osnovnih i srednjih škola. Najveći broj učenika došao je iz osnovne škole „Desanka Maksimović“, ovom prilikom im se zahvaljujemo i očekujemo ih i sledeće godine u još većem broju.

Pored građana Požarevca, veliki doprinost u održavanju ovog divnog skupa su dali i biciklisti iz Smedereva, Pančeva, Kovina, Svilajnca, Smederevske Palanke, Mladenovca, Velike Plane, Golubca i drugih mesta iz okoline koji su uspeli da se dovezu biciklama iz svojih mesta.

Svi učesnici biciklijade su pokazali veliku savesnost u vožnji kao i poštovanje saobraćajnih propisa. O sigurnoj vožnji brinila je Saobraćajna policija koja je obezbedila maksimalnu pratnju tokom cele vožnje ulicama Požarevca.

Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Požarevcu i svim članovima Udruženja „ECO BIKE“, bez koje ovakva manifestacija ne bih mogla da se održi.

Nakon ove biciklijade, Udruženje će biti aktivno i u narednom periodu sa svojim raznovrsnim aktivnostima u vidu biciklizma, planinarenja, ekoloških akcija i predavanja kao i svim drugim vidovima druženja sa članovima, istakao je Predsednik i osnivač Udruženja dipl. inž. Miloš P. Panić.

Pročitaj sličnu temu